Jövedelemkiesés-biztosítás

A blog célja, hogy a Jövedelemkiesés-biztosítás témáját minél alaposabban körbejárja. Olvasd, tájékozódj, szólj hozzá.

Friss topikok

Átmeneti biztonság egy nyílt terepen

2009.04.03. 14:20 | secur | 2 komment

Jó ideje már Magyarországon is szedi áldozatait a gazdasági világválság. Az óriásvállalatok után már egyre több kiscég jelent csődöt. Az emberek persze úgy vannak ezzel, hogy bíznak a stabilitásban és abban, hogy ez velük nem történik meg. Aztán egyszer csak ott a főnök a kaszával.
Akik mégis előrelátóak (voltak), időben kötnek (kötöttek) Jövedelemkiesés-biztosítást, ha ugyan kellően ismert megoldás ez manapság. Mivel a válságnak sajnos még koránt sincs vége, talán nem árt tudatosítani és összefoglalni, hogy mi is ez az egész.
 
A Jövedelemkiesés-biztosítás abban az esetben nyújt fedezetet, amikor egy munkavállaló önhibáján kívül veszíti el munkahelyét. A leépítést követően a legtöbben rögtön új munkahely után néznek, hogy kiadásaikat folyamatosan fizetni tudják. Erre az átmeneti időszakra nyújt anyagi biztonságot a Jövedelemkiesés-biztosítás.
 
A Jövedelemkiesés-biztosítás bevezetése hazai pályán az ACE-csoport nevéhez köthető. Az ACE 19 országban képviselteti magát, és a magyarországi termékbevezetést tesztprojektnek tekintette annak tavaly májusi indulásakor. Ők működtetik a biztositas.hu oldalt, ahol online is lehet szerződni a Havi Fix néven futó biztosításukra.
 
Amennyire tudom, magyar pályán az ACE-on kívül csak az Allianz és az ariancredit.com kínál ilyen biztosítást. Az egyre romló gazdasági mutatók alapján az ACE már 2008 decemberétől jelentősen leszűkítette azok körét, akik igénybe vehetik egyáltalán ezt a hitelt. A munkanélküliségi adatok és az előrejelzések alapján az állástalanok száma növekszik, vagyis a biztosítottak köre egyrészt irdatlanul duzzad, ami előnytelen azoknak a biztosítóknak, akiknél köthető Jövedelemkiesés-biztosítás. Ugyanakkor az is sejthető, hogy azok a biztosítók, akik még nem vezették be termékpalettájukra ezt a biztosítás fajtát, nem mostanában fognak ráharapni a termékre, hiszen ők már csupán egy túlságosan is szűk körnek tudják szolgáltatásukat ajánlani.
 
Talán hasznos volna összeszedni, jelenleg kik köthetnek ilyen biztosítást.

 

 

Címkék: fix biztosítás havi jövedelemkiesés jövedelemkiesés biztosítás

A bejegyzés trackback címe:

https://jovedelemkieses-biztositas.blog.hu/api/trackback/id/tr591043626

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

BGyöngyi 2009.07.08. 09:45:51

Üdvözlet!
Olvasgattam a minap munkanélküliség biztosítás témában, és akkor találtam ezt a bejegyzést ebben a blogban. Tök jó, szerintem nagyon informatív, csak van benne egy hiba, amit jó lenne javítani, már csak azért is, hogy ne sérüljön se a blog, se a blogger reputációja: a biztositas.hu oldalt nem az ACE működteti, hanem az ACE HAVI FIX terméket árulja a portál, mostmár egy új termékkel egyetemben.
Köszi szépen!

z003 2010.09.07. 10:14:48

ariancredit.com Alliance-ot ad el.
süti beállítások módosítása