Jövedelemkiesés-biztosítás

A blog célja, hogy a Jövedelemkiesés-biztosítás témáját minél alaposabban körbejárja. Olvasd, tájékozódj, szólj hozzá.

Friss topikok

és kik nem?

2009.04.24. 12:20 | secur | 2 komment

 

Az előző poszt azt foglalta össze, hogy kik azok, akik megköthetik a biztosítást. A biztosítástípus kezdeti megjelenése óta elérhető adatok, feltételek azonban a válság miatt időközben módosultak. Több cikk, interjú és persze a gazdasági helyzet is pontosította (szűkítette) a képet, ezek alapján állítottam össze egy listát azokról, akik nem használhatják ki e biztosítás előnyeit. Nézzük, kik ők?
 
  • aki rendes felmondással távozik cégétől
  • akit rendkívüli felmondással küldenek el
  • aki közös megállapodással távozik cégétől
  • aki valamely hozzátartozója alkalmazásában áll
  • a gazdagági válságtól leginkább sújtott szektorban dolgozók (pl. autóipar, luxustermékeket gyártó iparágak)
  • akik munkahelye csoportos létszámcsökkentést jelentett be
  • akinek munkahelyén már történt létszámleépítés, vagy erre vonatkozó bejelentés
  • akinek munkahelye olyan cég, amely csőd-, felszámolási vagy végeljárás alatt áll
 

Érdemes volna megnézni, hogy a többi biztosító (amelynek palettáján megtalálható ez a biztosítás) milyen feltételeket szab jelenleg.

 

Címkék: válság biztosítás jövedelemkiesés jövedelemkiesés biztosítás biztosítási feltételek

A bejegyzés trackback címe:

https://jovedelemkieses-biztositas.blog.hu/api/trackback/id/tr741083749

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

hoozászólok 2009.11.26. 21:17:39

Akinek hasznos lehet:
Azóta fizettem szinte, mikor megjelent a piacon. Jobban alszik az ember, ha a családját biztonságban tudja hosszútávú munkanélküliség esetén. És most jön az átverés amiért írok: Bejelentették,hogy abiztosító megszűnteti a termék forgalmazását, de át lehet szerződni máshova szinte folytonosan DE, "A Biztosító kockázatviselése az Általános Biztosítási Feltételekben meghatározott eseteken kívül nem terjed ki a Biztosított Munkaviszonyának megszűnésére:
Ha arra olyan munkáltatónál kerül sor, amely ellen 2010. január 1. előtti időpontban csőd-, felszámolási- vagy végelszámolási eljárás volt folyamatban, vagy ekkor már kezdeményezték ezen eljárások megindítását. Ha azt 2010. január 1. előtt már írásban közölték vagy bejelentették a Biztosítottnak." Az én jelenlegi munkahelyem éppen felszámolják,.... hiába fizettem....
süti beállítások módosítása